Top

Adresa: Zanatlijska 59a, 34300 Aranđelovac Srbija


ODRŽAVANJE

Jednostavnim održavanjem prozora i vrata Vaša stolarija će nastaviti da svojom efikasnošću pruža dugotrajnu toplotu vašem domu.
Kako bi obezbedili da vaša vrata i prozori dugo ostanu funkcionalna i ujedno zadrže svoju lepotu i atraktivnost, jednom godišnje trebalo bi proveriti njeno stanje. Svi kupci naše stolarije znaju da se ona lako održava i da je potrebno posvetiti samo malo vremena kako bi prozori i vrata nastavili da idealno funkcionišu.
Provetravajte svoj dom nekoliko puta dnevno, posebno u toku zimskog perioda kada je najčešća pojava kondenzacije zbog prezasićenog vazduha.
Otvorite odjednom u potpunosti sve prozore i vrata, i u kratkom vremenu napravite promaju tj. potpunu razmenu vazduha u prostoriji bez gubitka toplote u zidovima i nameštaju, kako bi se nakon toga brže povratla željena temperatura vazduha u prostoriji.
Kako bi se smanjili energetski gubitci, isključite grejanje tokom provetravanja. Pokušajte postići ‘poprečno provetravanje’ što znači da biste trebali otvoriti sobna vrata ili prozor na suprotnoj kako bi nastala promaja.
Na taj način vlažni vazduh iz prostorije se meša sa svežim, suvim vazduhom spolja, i smanjuje mogućnost nastanka kondenzacije. Provetravanje treba da bude češće u prostorijama u kojima je isparavanje vode veće (kupatilo, kuhinja…)